Summer Camp Kids

Lastenkoti

Villa Pihka

Kodinomainen lastenkoti Villa Pihka sijaitsee Lopen Läyliäisissä, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalla. Pihka tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa, huolenpitoa, ohjausta ja kasvatusta turvallisessa kasvuympäristössä seitsemälle kouluikäiselle lapselle tai nuorelle. Työskentely on aina tavoitteellista ja perustuu sosiaalityöntekijän sekä lapsen ja perheen kanssa tehtyihin suunnitelmiin. Työskentelyllä pyritään kuntouttamaan lasta ja perheen tilannetta siten, että kotiinpaluu olisi mahdollista ja turvallista.

Pihkan arki on toiminnallista sekä tervettä elämää tukevaa – arkea ohjaavat Kotipolun periaatteet sekä laadukas työskentely. Pihkassa tehdään sijaishuoltoon liittyvän työskentelyn ja perusarkiaskareiden ohella monipuolisesti kaikkea kasvua ja kehitystä tukevaa sekä hauskaa ja innostavaa. Kuukausittain pidetään Lasten & nuorten kokous, jossa jokaisella on mahdollisuus tuoda keskusteluun haluamiaan aiheita, tarvittaessa nimettömästi.

Pihkassa tuetaan ulkoiluun ja liikkumiseen päivittäin. Puutarhassa harjoitellaan viherpeukalon taitoja ja lähimaastossa voi käydä esimerkiksi ratsastamassa. Muutenkin, jos ei ole allergiarajoitteita, niin eläimet näkyvät Pihkan arjessa. Pihkan pihassa on oma laavupaikka, jossa voidaan herkutella ja tarinoida niin kesäiltoina kuin talvipakkasissakin. Kesällä Pihkalaiset nauttivat lähialueiden vesistöistä ja luonnosta.

 

Pihkassa kuulee aina musiikin ja askartelukaappi odottaa taiteilijaansa. Pihkassa kannustetaan lukemaan ja luetaan myös yhdessä. Pihkassa tehdään suunnitelmallisesti koko porukalla jotain mukavaa! 

 

Kurkista Villa Pihkan tiloihin täältä ja seuraa ajankohtaisia uutisia sekä tapahtumia täältä.