top of page

Lastenkoti

Villa Pihka

050 477 3966 | villapihka@kotipolku.com

Takapellontie 17, 12600 Läyliäinen

Kodinomainen Lastenkoti Villa Pihka on kaksikerroksinen omakotitalo seitsemälle lapselle ja nuorelle. Pihka sijaitsee Lopen Läyliäisissä, Uudenmaan ja Kanta-Hämeen rajalla. Läyliäisten maalaismiljöössä hehtaarin kokoisella tontilla on tilaa ja monenlaista ulkotekemistä. Kesällä nurmikentällä voi pelata erilaisia pallo- ja pihapelejä. Lähialueen luonto ja vesistöt tarjoavat elämyksiä vaikkapa kalastuksen ja uintireissujen muodossa. Pihkassa on polkupyöriä ja yhteiskäyttöön tarkoitettu mopo. Omassa pienessä metsässä voi rauhoittua nuotiopaikan äärellä. Talvisin kylän jääkenttä kutsuu luisteluun ja paikallisten kanssa jääkiekon pelaamiseen. 


Leipominen on Pihkassa kovin suosittua – leipomiseen sekä ruoanlaittoon kannustetaankin kaikkia lapsia aktiivisesti mukaan. Pihkassa on piano ja muita soittimia järjestetään tarpeen mukaan. Kaapeista löytyy erilaisia pelejä sekä taiteilu- ja askartelutarvikkeita. Pihkan arjessa vierailee koiraohjaajina ja joskus Pihkassa on tavattu miniaasikin! Eläimet näkyvät myös hyvinä harrastusmahdollisuuksina lähistöllä. 


Pihkassa työskentelee moniammatillinen tiimi työhönsä sitoutuneita lastensuojelijoita. Pihkan aikuiset haluavat tuoda lasten ja nuorten elämään turvaa ja iloa – sellaista lapsuutta, jonka jokainen lapsi ja nuori ansaitsee. Lue lisää työskentelystämme täältä. Pihkan kasvatusjohtaja on Salla Maria Bruun. Johtajana Salla Maria pyrkii olemaan vaikeissakin hetkissä tuki niin tiimille kuin lapsillekin. Salla Maria on perusasioissa jämpti aikuinen, mutta ensimmäisten joukossa keksimässä lasten kanssa kisoja ja kujeita. 
 

bottom of page